Hva er egentlig kommunens innkjøpspolitikk?

Kan Sør-Varanger kommune kreve at alle kommunale byggeprosjekter skal gjøres innenfor såkalt normal arbeidstid? Kan Sør-Varanger kommune gjennom tildelingskriterier og kvalifikasjonskrav gi fordeler til lokalt næringsliv? Legger Alta kommune lettere til rette for sine aktører?

Dette er spørsmål som jeg har fått den siste måneden. Etter å ha snakket med utbyggingslederen for kommunale byggeprosjekter i Alta er svaret mer eller mindre: Nei!

Noe må vi da kunne gjøre? Og hva er reglene? Dette er et tema som diskuteres ofte i sosiale medier og mediene. Harde meninger møtes, men hva er egentlig korrekt? Hva er fakta og hva er ønsker og påstander? Jeg er overbevist om at et samfunn må være basert på kunnskap og fakta, og da burde man spørre de som kan dette.

Kommuneadvokat i Sør-Varanger kommune, Silje Celius, vil komme til Kirkenes Næringsforeningen for å holde et innlegg, men også ta imot spørsmål om et tema som engasjerer mange. Hold av 5.oktober!

Offentlige innkjøp gjelder ikke bare for byggenæringen. Det er den næringen som har vært i fokus, men alle bransjer kan gi tjenester til offentlig sektor. Norge AS, hele offentlig sektor, kjøper tjenester for 520 milliarder. Det er mye penger. Og mer av disse pengene burde gå til medlemmene i Kirkenes Næringsforeningene.

Kirkenes Næringsforening vil gi kurstilbud og mer innen dette temaet. 520 milliarder kroner er en mulighet vi ikke burde la gå fra oss.