Kan vi jobbe fra hvor som helst?

Kan man egentlig jobbe fra distriktene i dagens økonomi? Hva har vi lært fra pandemien? Kirkenes Næringsforening tester.

Noen vil sikkert hevde at årsaken til at dette ble testet var at daglig leder i Kirkenes Næringsforening, Magnus Mæland, har svigermor i Bugøynes. Og at det å sove en dag til i Bugøynes er godt for sjela. Ja, det er for så vidt korrekt. Har derimot Bugøynes det som skal til for å sanke alt fra statlige arbeidsplasser som skal til distriktene, eller private arbeidsplasser som er stedsuavhengig?

Først fakta og sannhet gjennom eliminering:

• Har Bugøynes kort veil til flyplass?
    • Ja! Rundt 1 time til flyplassen. Derfra er det 1 time til Tromsø og 2 timer til Oslo.
  • Bredbånd?
    • Ja! Fikk det vel først av alle. Raskt er det!
  • Kontorplasser?
    • Er jo bare å spørre folk så låner de ut et kontor til deg. Hvis du har problemer med å finne et kontor i Bugøynes så kontakt Næringsforeningen.
  • Urbane tilbud?
    • Du må kanskje være mer glad enn andre i bygdelivet. Du har ikke kino (1 time og 15 minutter til nærmeste Kino), men du har en Bistro som er viden kjent for sin lokale mat. Fra krabber til rein. Min sønn og datter krever sjokoladefondant hver gang. Trond leverer.

Så lenge man har bra bredbånd så skal det egentlig gå bra. Hvis du må ha fysiske møter i eksempelvis Kirkenes så kan man samle opp 1 dag i uken hvor man gjør det. Hvis man har for mange møter så er man i utgangspunktet høvelig ineffektiv. Man får jobbet i fred fra Bugøynes og kan ringe og delta i teamsmøter så langt det rekker.

Hvis du bor på Kirkeneshalvøya og har familie og venner i distriktene så er også sunt å prøve noe annet. Ta en dag i Pasvik eller Neiden.

Så lenge jobben blir gjort er det vel det samme?