6,1 millioner til reiselivet, taxi og serveringssteder i Sør-Varanger

Regjeringen deler ut 330 millioner kroner til kommuner med næringsliv som fortsatt sliter som følge av pandemien. 6,1 million kommer til Sør-Varanger kommune.

– Den kommunale kompensasjonsordningen for lokale virksomheter har vært viktig for å sikre verdier og jobber i hele landet, gjennom denne svært krevende perioden. Nå øker aktiviteten i økonomien raskt, men enkelte bransjer trenger fortsatt hjelp for å passere den siste kneika, sier Linda Hofstad Helleland, distrikts- og digitaliseringsminister.

Støtte til utsatte virksomheter

Regjeringen følger nå opp revidert nasjonalbudsjett 2021, og fordeler 330 millioner kroner til kommuner med næringsliv som fortsatt har utfordringer som følge av pandemien. Dette gjelder særlig reiselivsbedrifter som er av avhengig av langveisfarende kunder.

250 millioner kroner er fordelt til kommuner i Nord-Norge og noen fjordregioner på Vestlandet. Dette er fylker og reiselivsregioner som hadde høy andel overnattingsbesøk fra gjester utenfor EØS før 2020. Det er antall ansatte innen overnatting, reisearrangører, turbiltransport, samt servering og drosjenæringen som vil avgjør hvor mye midler den enkelte kommune vil få.

Les tildelingskriteriene her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *