Search
Search
Meny
Sundquist vant næringslivsprisen!

AS Oscar Sundquist vant næringslivsprisen under næringslivsdagen i Kirkenes

28. oktober 2022 | Skrevet av : Magnus Mæland
Næringslivsdagen i Kirkenes er en hyllest av lokalt næringsliv. Innlegg som inspirerer, irriterer og skaper et enda større engasjement for å ta ut de store mulighetene vi har Sør-Varanger, bankettmiddag med utdeling av næringslivsprisen og serviceprisen og god underholdning er det næringslivsdagen handler om. Med opptil 100 deltagere under årets arrangement og gode innlegg fra blant annet Narvikregionen Næringsforening og Harstad kommune satt man fokus på de mulighetene som man ikke har tatt ordentlig i Sør-Varanger og Finnmark.
artikkelen fortsetter under annonsen
Bli medlem
AS Oscar Sundquist vant næringslivsprisen under Næringslivsdagen i Kirkenes! Øvrige nominerte bedrifter var Antons Hagesenter og Visit Bugøynes. I tillegg vant Sandnes Auto serviceprisen i tett konkurranse med Interiørverden og Bohus Kirkenes. 

Næringslivsdagen i Kirkenes for 2022 satt fokus på alle de mulighetene man ikke tar i Sør-Varanger og Øst-Finnmark. Hvis man sammenligner Sør-Varanger med eksempelvis Narvik så har vi alle de samme forutsetningene, men vi mangler nok strøm og en stor nok motorvei for å levere strømmen. Dette er en politisk oppgave som alle må stå sammen om for å løse. I Narvik skal det nå investeres for opp mot 50 milliarder, tenk hvis bare 5 milliarder hadde vært investert i Sør-Varanger. 

Hedda Langmy, daglig leder for UTSYN - forum for utenriks- og sikkerhetspolitikk, malte et bilde av et Russland som har gått i gal retning. I en mer autoritær retning. Sør-Varanger og Finnmark er i en spesiell situasjon, men Langmyr var tydelig på at vi må orientere oss mot en nabo som er uforutsigbar.

Harstad kommune kom på pallplassen i kåringen over Norges mest attraktive by. Oppsummert så tok de tøffe beslutninger om innføring av bompenger og lagde planverk som ble fulgt opp. Harstad har også gjennomgått tøffe økonomiske omstillinger som har skapt et handlingsrom for å gå gjennom en transformasjon. Enhetsleder for plan og byggesak i Harstad kommune, Jan Inge Lakså, var tydelig på at reguleringene som ble lagt i sentrumsplanen hadde som mål at man skulle slippe detaljregulering. Sentrumsplanen hadde også krav til detaljregulering for noen områder, men grepet om at sentrumsplanen var mer detaljert som områdeplan enn det som er normalt førte til at hurtigere igangsetting for næringslivet. Smart og fremoverlent. 

Guro Brandshaug, utviklingsdirektør i Varanger kraft, tok opp en bekymringsfull utvikling i det norske strømmarkedet. I tillegg til at man mangler motorvei til all strømmen som blir lagd i Finnmark så viser tallenes tale at man i fremtiden vil mangle strøm. Elektrifiseringen av oljefelt vil kreve betydelig strøm, og all annen tilgjengelig strøm er reservert hos Statnett. Hva er løsningen? En kombinasjon av mye, men først og fremst må man lage mer strøm i egen region. Kirkenes Næringsforening har i møte med statsministeren tatt opp bekymringer rundt at elektrifiseringen av oljefelt kan føre til at man har null tilgjengelig kraft til ny industri i Finnmark. Dette vil sette en effektiv stopper for deltakelse i den nye grønne økonomien. 

Svein Erik Kristiansen, direktør i Narvikregionen Næringsforening, representerer rundt 400 medlemsbedrifter i narvik-regionen. En kraftfull næringsforening som står i en transformasjon lokalt. Kristiansen var særlig opptatt av at næringslivet støtter opp under tøffe politiske beslutninger. Utvikling vil kreve endring, og endringer er nordmenn ikke alltid klar for. Narvik er den nye hovedsatsingen for Aker Horizon og kan gjøre Nordland til en enda større industriell stormakt. Alle forutsetninger som Narvik har kan også skapes i Sør-Varanger, men det vil kreve beslutninger og mot. 

Maja Kruse, prosjektleder i Sør-Varanger Utvikling, holdt et flammende innlegg for ICE Innovation Festival som vil trekke topputdannede og masterstudenter til Sør-Varanger 10. og 11.november i år. ICE Innovasjonsfestival er ikke en typisk konferanse, men en to dagers, intens festival fullspekket av inspirerende foredrag, workshops og møteplasser for både investorer, gründere, start-ups og alle dere som ønsker å gjøre en forskjell. Her kan du komme med egne ideer, bli inspirert eller bare ta inn over deg alle mulighetene som finnes i regionen vår. Festivalen handler om å gjøre, ikke høre. Gjennom festivalens fem ulike spor har du mulighet til å finne det som passer best for deg. Følg et spor hele veien, eller hopp litt fram og tilbake.

Under kan du se flere bilder fra arrangementet. Maja Kruse fra Sør-Varanger utvikling. Guro Brandshaug, Varanger Kraft


Hedda Langmyr, Utsyn


Jan-Inge Lakså, Harstad Kommune


Ulf-Tore Isaksen, Sparebank1 Nord-Norge


Svein Erik Kristiansen, Narvikregionen Næringsforening
Nyheter
facebook

SISTE NYTT