Search
Search
Meny
be en søring på kaffe

Er vi så gjestfrie som vi tror? Hva sier innflytterne og de lokale selv?

30. juni 2022 | Skrevet av : Magnus Mæland
I samarbeid med Norsk Test gjennomførte Kirkenes Næringsforening et kveldsmøte tirsdag 28.juni hvor funnene undersøkelsen "be en søring på kaffe" ble presentert. 
artikkelen fortsetter under annonsen
Bli medlem
Er vi så gjestfrie som vi tror? Tar vi godt vare på de som flytter til kommunen vår? Svaret er at vi har en lang vei å gå! Det som er positivt er at det man trenger å gjøre er gratis! Og det innflyttere til kommunen vår ønsker å oppleve er vennskap og det daglige livet. 

På spørsmålet om hva som ville vært naturlig å bli invitert med på var kaffe hjemme, cafe-tur, tur i skog og mark, middag og sosiale sammenkomster det som oftes ble sagt. Dette gjør man jo hver dag! Det er bare å invitere med en ny kollega på jobben så har man gjort en god innsats. 

Undersøkelsen viser at de store arbeidsgiverne i kommunen i både privat og offentlig sekor ikke har en god nok plan for å ta imot nye arbeidstakere. De flerste har en plan for "on-boarding", altså hvordan man setter nye ansatte inn i arbeidsoppgavene, men man har ikke en plan for å sikre at nye arbeidstagere trives i kommunen.

Rekruttering krever mye tid og penger, hvis man kan få en arbeidstager til å bare bli ett år ekstra så er det mye penger spart. Og hvis noen flytter etter noen år så har man kanskje en fantastisk ambassadør for kommunen vår! 

Du kan gjøre en forskjell allerede i dag! Har du invitert den nye naboen over på en kopp kaffe?

 
Nyheter
facebook

SISTE NYTT