Search
Search
Meny
maersk
Maersk stopper all transport til Russland

Krigen i Ukraina vil påvirke oss

01. mars 2022 | Skrevet av : Magnus Mæland
Krigen i Ukraina er et brudd på folkeretten og er en angrepskrig. I en grensekommune Sør-Varanger kan bli mer påvirket enn andre kommuner, men situasjonen er uoversiktlig. 
artikkelen fortsetter under annonsen
Bli medlem
Sør-Varangers naboskap til Pesjenga og Murmansk Oblast har vært, og er, basert på vennskap over grensene. Det er lange tradisjoner for samarbeid om idrett, kultur, kunst og folk-til-folk. Gjennom barentssamarbeidet har bedrifter i Sør-Varanger kommune et naturlig handelspartnerskap med mange bedrifter i Russland. Det er særlig maritim sektor som har hatt handel med Russland, og gjennom grenseboerbeviset har man fått et naturlig handlemønster frem og tilbake over grensen. 

Sanksjonene som Norge har sluttet seg til er omfattende. Det er over 600 side med sanksjonstekst som vil bli implementert i norsk lov. Sanksjonene er omfattende og er av finansiell karakterer samtidig som utstyr og komponenter er blitt sanksjonsbelagt. 

For informasjon om hva som er sanksjonsbelagt så anbefales oversikten fra NHO, hvor Kirkenes Næringsforening er medlem, som er en strategisk partner for Kirkenes Næringsforening: 

https://www.nho.no/tema/eos-og-internasjonal-handel/artikler/konflikten-i-ukraina-informasjon-og-relevante-kontaktpunkter/

Det er også opprettet en hotline angående spørsmål om sanksjoner: sanksjoner@mfa.no

Hva gjør Kirkenes Næringsforening (KNF) nå?
  • KNF får mange mediehenvendelser som svares ut. Enkeltbedrifter som er særlig utsatt for sanksjonene er under sterkt press og blir ivaretatt i media av daglig leder i KNF etter eget ønske. Hvis din bedrift er under stort press så kan du henvende deg til daglig leder i Kirkenes Næringsforening.
  • KNF er i kontinuerlig dialog med ordfører og administrativ ledelse i Sør-Varanger kommune. Politisk initiativ mot sentrale myndigheter gjøres i samarbeid med politisk ledelse i Sør-Varanger kommune.
  • KNF holder ser løpende oppdatert om situasjon. Det er mye informasjon og uoversiktlig. 
Nyheter
facebook

SISTE NYTT