Search
Search
Meny
Kirkenesdagene

Tar vi vare på oss som bor her? Gi din ærlige mening!

01. juni 2022 | Skrevet av : Magnus Mæland
Tar vi vare på hverandre her i Sør-Varanger? Tar vi vare på alle de menneskene som flytter til kommunen vår? Jeg vet ikke helt, men jeg vet at vi kan gjøre en bedre jobb. 
artikkelen fortsetter under annonsen
Kjøp Kirkeneskortet
Har du ikke lyst til å finne ut hvordan vi tar vare på innflyttere til kommunen? Datakortet med Bernt Nilsen og Marthe Kjølås har laget en undersøkelse som vil fortelle sannheten, og som vi kan lære av. Ta testen her (tar under 4 minutter):
 

www.norsktest.no/søring


Har du bedt en søring på kaffe? Har du invitert den nye naboen din på middag? Har den nye kollegaen din fått være med på et sosialt lag, en fest eller quiz? Jeg ble kjent med andre mennesker i Sør-Varanger gjennom barna mine. De jeg ble kjent med var i hovedsak tilflyttere de også. Og så ble jeg kjent med folk på jobben. Engasjementet mitt for å gå inn i en forening var ikke stort, men jeg er blitt medlem av pistolklubben og spiller fotball sammen med andre som føler en viss tilknytning til Bugøynes. Min svigermor som bor på Bugøynes, og min samboer som er fra Bugøynes, gir meg heldigvis alle rettighetene til å hevde at jeg nesten er fra Bugøynes. Det er forøvrig med en gjeng med gutter og menn fra andre land i verden også med å spiller fotball på Bugøynes-laget fordi de mener Bugøynes er en fin plass. Vi mente det var tilstrekkelig tilhørighet. 

Poenget er om vi gjør nok. Erfaringen fra folkemøtet mandag var at kommunen og mange andre måtte gjøre mye. Nei, vi må jo gjøre jobben selv. Kirkenes Næringsforening vil støtte opp under initativet og resultatene fra undersøkelsen vil vi presentere på et frokostmøte. Ta vare på de rundt deg, og ta ekstra vare på de som har flyttet hit!

Visste du at...
  • Vi får om lag 500 nye innbyggere i Sør-Varanger hvert år?
  • venner og sosialt nettverk har stor betydning for folks mentale helse og trivsel?
Nyheter
facebook

SISTE NYTT